Valinin adını kullanarak dolandırıcılık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ın ismini kullanarak bazı iş adamlarını arayan kişilerin, kanser tedavisi gördüğünü söyledikleri bir çocuğun tedavisi için nakdi yardım talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Tokat Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kendisini Vali Şerif Yılmaz ve polis memuru Mehmet Demir olarak tanıtan şahısların telefonla aradıkları Tokatlı iş adamlarından sözde kanser tedavisi gören bir çocuğun tedavi giderleri için nakdi yardım talebinde bulunduklarının öğrenildiği kaydedildi.

Yardım talebinin sözde hasta çocuk babası Selim Biçer adına Ankara Cebeci PTT Müdürlüğü'ne havale edilmesinin talep edildiğinin öğrenildiği belirtilen açıklamada, Vali Şerif Yılmaz'ın kimse adına nakdi yardım talebinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ve muhtaç hastaların tedavileri ile bunlara ait giderlerin devletin sağladığı imkanlarla zaten yaptırıldığının hatırlatıldığı açıklamada, bu tür yardım taleplerinin milletin merhamet duygularını istismar ederek, dolandırıcılık yapmak için kullanıldığı vurgulandı.

Açıklamada, bu şekilde taleplerle karşılaşan iş adamları ve vatandaşların bunlara itibar etmemeleri ve kolluk kuvveti ya da savcılıklara müracaat etmeleri de istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber